EPC keuring uitvoeren? Vraag online offerte aan.

Hoe een EPC aanvragen?

Een EPC aanvragen voor een woning is zeer eenvoudig. Een EPC wordt opgemaakt een EPC deskundige, wettelijk gezien een energiedeskundige type A genoemd, dus het komt er op aan om een deskundige te vinden. Waar vind je die energiedeskundigen type A? In dit artikel geven we een oplijsting van de verschillende opties om een deskundige te vinden.

 

1. EPC aanvragen via Google

Typ in Google EPC + de gemeente van de te keuren woning.

Bijna alle actieve EPC deskundigen hebben een website dus je zal meteen 100en hits te zien krijgen (Vlaanderen telt ongeveer 5.000 actieve energiedeskundigen type A). Hou er rekening mee dat degenen die bovenaan in google staan waarschijnlijk ook het drukst bezet zijn, dus aarzel niet om een beetje verder naar beneden te scrollen. Contacteer een aantal deskundigen die je via Google gevonden hebt, en vraag hen om een offerte (alle kosten inclusief) op te maken.

 

2. EPC aanvragen via lijst van het Vlaams Energieagentschap

Het Vlaams Energieagentschap houdt een lijst bij van energiedeskundigen type A die online te raadplegen is (klik hier) en regelmatig geupdate wordt. Deze lijst is onoverzichtelijk en geeft geen enkele commerciële informatie over de deskundigen (bv. hun prijzen). We raden je niet aan om je deskundige via deze lijst te zoeken maar je kan bijvoorbeeld wel via deze lijst te weten komen of de deskundige die je op het oog hebt erkend is door het Vlaams Energieagentschap. Lees hier meer over het epc.